{ "title": "İdrarda Eritrosit Görülmesi", "image": "https://www.eritrosit.gen.tr/images/Idrarda-Eritrosit-Gorulmesi-43689.jpg", "date": "20.01.2024 06:57:33", "author": "Gülşah Aydoğan", "article": [ { "article": "İdrarda Eritrosit Görülmesi, Eritrosit tıp dalında kırmızı kan hücresi olarak geçmektedir. İdrarda eritrosit ise kırmızı kanın idrara karıştığını açıklamaktadır. Bu durum genellikle laboratuvarlarda mikroskoplarla ile gözlemlenmektedir. Ancak vücutta tehlikeli bir durumun geliştiğini ve ilerlediğini göstermektedir. Bu nedenle idrarda eritrosit görülmesi durumunda kişiler kulak ardı etmeden tedavi olmalıdır. Genellikle kişilerin kolaylıkla fark edemeyeceği ancak doktorun yapmış olduğu tahliller ile belirlenebilecek bir durumdur. Oysaki belirtileri ise kendisini fark ettirebilecek kadar şiddetli geçirilebilir. Örneğin idrarda eritrosit genellikle karın ağrısına, yüksek derecede ateşe, idrar sonrası aşırı yanma ve idrarı tamamen boşaltamamak gibi durumlara neden olur. Ancak kişi kendisini çok iyi gözlemler ise belki anlayabilir.

İdrarda eritrosit görülmesi neden olur ve tedavisi nasıl sağlanır?

Genellikle herkesin yaşayabileceği bir durum olan idrar yolu iltihabı idrarda eritrosit görülmesinin başlıca sebeplerinden biridir. Bu durum en çok da bayanlarda yaşanabilmektedir. Kullanılan bazı ilaçlar da idrarda eritrosit oluşumuna neden olur. Örneğin penisilin, ağrı kesiciler, aspirin ve ağır kanser ilaçları eritrosit oluşumuna en büyük etkenlerden biri olmaktadır. Ayrıca kişilerin özellikle yazın yaşamış olduğu su eksikliği bu durumun görülmesine neden olmaktadır. Tüm bunların yanı sıra kişiler cinsel ilişki sırasında ya da sonrasında hijyen olmadığı takdirde ve şık yaşanması durumunda görülebilmektedir. Böbreklerde yaşanan herhangi bir rahatsızlıkta idrarda eritrosit görülmesi durumunda katkı sağlar.

İdrarda eritrosit görülmesi durumunda Uzman tarafından bazı tedaviler uygulanmasının yanı sıra kişiler evde kendileri de bazı uygulamalarda bulunarak kolay bir şekilde bu durumu atlatabilir. İlk olarak kişiler ağırlıklardan kaçınmalıdır ve elinden geldikçe ağır işler yapmamalıdır. Ayrıca günlük olarak yaklaşık 2,5 litre su tüketimi yapılmalıdır. Ne kadar bol su tüketilir ise idrardaki eritrosit o kadar hızlı şekilde vücuttan atılır. Alkol, uyuşturucu ve sigara gibi zararlı maddelerden kaçınılmalıdır. Çünkü bu maddeler idrarda oluşan bu hastalığı tetikleyerek en üst dereceye çıkartmaktadır. Tüm bu uygulamalar sonrasında vücutta hala eritrosit görülmesi durumunda kişiler en kısa sürede Uzman ve işinde başarılı bir doktora giderek başka tedavilere başvurulmalıdır. Çünkü ilerlemesi halinde kişilerde kansızlık, vitaminsizlik ve demir eksiklikleri oluşmaya başlar.
" } ] }