{ "title": "Eritrosit Yüksekliği", "image": "https://www.eritrosit.gen.tr/images/Eritrosit-Yuksekligi-56715.jpg", "date": "20.01.2024 19:10:35", "author": "Esmanur Bozkurt", "article": [ { "article": "Eritrosit yüksekliği: Eritrosit vücut için çok önemli bir oluşumdur. Kana kırmızı rengini veren eritrositler insan vücudunda milyonlarca bulunmaktadır. Her bir eritrositin çok büyük bir önemi bulunmaktadır. Çünkü vücuttaki eritrositlerin birçok görevi bulunmaktadır. Özellikle de taşıma görevi yapan eritrositler vücuttaki oksijenin hücrelere ve dokulara ulaşmasında görev almaktadır. Vücutta eritrosit eksikliğinde ya da eritrosit yüksekliğinde çeşitli olumsuz durumlar ortaya çıkmaktadır. Çünkü Allah insan vücudu çok büyük bir intizam ile yaratmıştır. Eritrosit eksikliği vücut için anemi hastalığının meydana gelmesine sebebiyet verir iken eritrosit yüksekliğinde de vücutta farklı bazı oluşumlar gözlemlenmektedir. Eritrositler vücutta anne karnında iken üretilmeye başlar fakat yaklaşık olarak 8 aylığa kadar üretilir daha sonra eritrositler kırmızı kemik iliğinde üretilmeye başlar.

Eritrosit yüksekliği son derece tehlikeli bir durumdur. Çünkü bir insanın normal kan dolaşımı seri bir şekilde yapılmaktadır. Çünkü eritrositler oksijen taşıma vazifesini çok düzenli bir şekilde yapmaktır. Eritrosit yüksekliği sonucunda ise bu durum böyle değildir. Çünkü eritrosit yüksekliğinde kişinin kanında koyulaşma meydana gelir. Vücuttaki kan koyulaştığı için de kişinin kan dolaşımında bazı aksamalar ve yavaşlamalar gözlemlenir. Bu yüzden kesinlikle kişinin kendine çok dikkat etmesi gerekmektedir ve en yakın bir sağlık kuruluşuna gidecek Uzman bir doktora muayene edilmesi gerekir. Doktorunuzun yapmış olduğu tahlil ve tetkikler sonucunda çıkan eritrosit yüksekliğine karşı tedaviye başlanması gerekir.

Eritrosit yüksekliği neden olur?

Eritrositler vücudun en önemli yapı taşlarından bir tanesidir. Her insanda farklı değerlerde eritrosit bulunabilir. Çünkü eritrosit miktarı kadınlara, erkeklerde ve çocuklarda göre değişebilmektedir. Eritrosit miktarı bir erkek de ortalama 5 ya da 5.5 milyon iken bir bayanda bulunan eritrosit miktarı yaklaşık olarak 4 ya da 4.5 milyondur. Çocuklardaki eritrosit miktarı ise yaşa bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Eritrosit yüksekliği de kişilerde meydana gelen bir rahatsızlıktır. Her insan eritrosit yüksekliği ile karşı karşıya kalabilmektedir fakat bunun nedeni her insanda farklı olabilmektedir.

Eritrosit yüksekliği neden olur?
Eritrosit yüksekliğinin belirtileri nelerdir?

Her insanda farklı nedenlerden ötürü ortaya çıkabilen bir rahatsızlık olan eritrosit eksikliği tedavisi mümkün olan bir durumdur. Sadece kişilerin bu konuda biraz dikkat etmesi gereklidir. Eritrosit eksiği kişilerde bazı belirtilerin gelişmesine neden olmaktadır. Özellikle de baş ağrısı, baş dönmesi, halsizlik, yorgunluk, kişinin kendisine kötü hissetmesi, hipertansiyon, karın ağrısı, öksürük ya da kalp çarpıntısı gibi bazı belirtilerin meydana gelmesine neden olabilir.

Eritrosit yüksekliğinin tedavisi nasıl yapılır?

Eritrosit yüksekliği çeşitli tahlil ve testler sonucunda anlaşılabilen bir durumdur. Kişinin üzerinde bulunan belirtiler de kişide bazı anormal durumların meydana geldiğini ifade etmektedir. Eritrosit yüksekliği tedavi edilir bir rahatsızlıktır. Önce tanı koyulur ve eritrosit yüksekliğine neden olan etken belirlenir ve kişiyi o maddeden uzaklaştırmak gerekmektedir. Daha sonra ise doktorunuzun uygulayacağı tedaviyi uygulamalısınız.
" } ] }