{ "title": "Bol Eritrosit Nedir", "image": "https://www.eritrosit.gen.tr/images/Bol-Eritrosit-Nedir-96463.jpg", "date": "20.01.2024 09:36:46", "author": "Ömer Erdivan", "article": [ { "article": "
Bol eritrosit nedir, sorusu birçok kişi tarafından merak konusu olmuştur. Eritrosit kan hücresidir. Kırmızı ve yuvarlık bir özelliğe sahip olan bu kan hücreleri alyuvarlar olarak da bilinmektedir. Eritrosit ilk olarak mikroskop kullanılarak 1658 yılında tanımlanmıştır. Tanımlayan kişi ise Swammerdam isimli bir bilim adamıdır. Bu hücrenin vücutta oldukça önemli görevleri bulunmaktadır. Bu hücrenin vücutta yetersiz olmasından dolayı da birtakım hastalıklar oluşmaktadır. Eritrosit anne karnında bulunan bebeklerde iki aydan sekizinci aya kadar karaciğerde üretilmektedir. Sekizinci aydan sonra yetişkin bireylerde de olduğu gibi eritrosit kemik iliklerinde üretilmeye başlar.

Bol eritrosit nedir, neden olur?
Eritrositin idrarda görülmesi oldukça riskli bir durumdur. Vücutta bu tür olayların yaşanması ciddi bir hastalığın habercisi olabilmektedir. Eğer idrarda eritrosit varlığı görülmüş ise bu duruma sebebiyet verilen unsurlar kısa süre içerisinde teşhis edilip vakit kaybetmeden tedavisine başlanılmalıdır. Bunun yanı sıra idrara karışan eritrosit sık sık idrara çıkma, idrar yapma anında yanma, sızlama ve kan gelme gibi durumlar oluşturabilmektedir. Ayrıca karın ağrısı ve ateş gibi durumlar ortaya çıkabilmektedir. İdrarda görülen eritrosite neden olan faktörler ise genellikle böbrek taşı ve idrar yolu iltihabıdır. Bunun yanı sıra kullanılmak olan penisilin, heparin, aspirin ve ibuprofen gibi bazı ilaçlar idrarda eritrosite neden olabilmektedir.

Bol eritrosit tedavisi nasıl yapılır?
" } ] }